De verkeerde vrienden op sociaal media

Facebook, Instagram, Twitter, om er nog maar enkele op te noemen…

DE sociale platforms van vandaag waar praktisch iedereen wel een account heeft staan.Ik ben zéér actief op Facebook en Instagram. Op Facebook heb ik een account en twee pagina’s in het beheer en op Instagram plaats ik mijn meest belangrijke foto’s.

Mijn pagina’s op Facebook :

Dj Qass

Groeten uit Dilsen-Stokkem 🚘

De bovenstaande pagina’s zijn trouwens aanklikbaar (knipoog).Nu, waar ik het even over wou hebben is dit…Ik heb de indruk dat ik de verkeerde vrienden heb op social media, doodgewoon omdat ze “niks te melden” hebben en ze houden het louter bij het aanklikken van de “vind ik leuk” knop.Men vind tegenwoordig alles leuk maar men plaatst geen letter respons op de content die ik plaats.Ik ben nogal een duizendpoot qua bezigheden maar hoofdzakelijk houd ik me bezig met muziek en dit als stand alone dj vandaar ook mijn Facebookpagina.Mijn tweede Facebookpagina gaat voornamelijk over mijn overgang naar Limburg als rasechte Oostvlaming.Meer info betreft mijn Facebookpagina’s lees je op Facebook zelf.Gedreven als ik ben deel ik heel wat zaken via mijn Facebookpagina’s maar ik stuit steeds op “vind ik leuks” en…that’s it.Nu, mijn Facebookvrienden zijn ook niet bepaald “actief” als ik “hun” Facebookaccounts bekijk…Naast het delen van lullige onzin die een ander deelt gebeurt er maar weinig.De meesten van mijn paginaleden zijn vooral lid om mijn doen en laten te volgen en het op hun manier mede te delen aan derden meer niet, maar zelf ééns iets inbrengen…ho maar.Naast meelezen, meekijken en de zaken volgen mits af en toe eens een “vind ik leuk” heb ik maar weinig aan hun.Het is me allemaal niet vreemd want ik heb het nooit anders geweten.Op Instagram daarin tegen gaat het de goeie kant op betreft “volgers” al moet ik zeggen dat de helft van mijn volgers het “unfollow” spelletje leuk spelen.Je kent de truck vast wel : Je krijgt de melding dat er een nieuwe volger is, de volger in spé gaat ervan uit dat je hem/haar ook gaat volgen dus je gaat dat ook bewust doen en van zodra je hem/haar volgt gaan ze jou ont- volgen.Leuke truck waarbij “zij” de indruk wekken veel volgers te hebben maar zij zelf volgen lang niet de helft van wat hen volgt.Het is schrijnend wanneer je ziet dat er Instagrammers zijn die amper 10 posts geplaatst hebben over de 500 volgers hebben…Het is verschrikkelijk dat je parels voor de zwijnen gooit en dat de interesse in je eigen vriendenkring ver zoek is…Ik ben dan ook van zin een grondige opkuis te houden in die zogenaamde vriendenkring en voor de verandering ééns op zoek gaan naar “mijn” doelgroep.

Dj Qass

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.